Bereid uw eigen zachtromige kefir in minder dan een minuut!


Benodigdheden

- 1 literpak melk ( koemelk of sojamelk, minder dan een liter ook mogelijk)
- 1 zakje kefirpoeder uit het starterspakket (Zakjes in de koelkast bewaren!)

1: Los de inhoud van één zakje kefirpoeder op in een literpak (of een weckfles) ongekoelde houdbare melk en laat dit 24 uur staan op kamertemperatuur. U kunt de kefirpoeder direct door de opening van het pak melk doen of een weckfles gebruiken.
Bij de allereerste bereiding, met een nieuw zakje, laat u het 48 uur staan omdat het zakje moet worden ''opgestart''. Alle bereidingen hierna 24 uur.

Na 24 uur is de kefir klaar, schenkbaar uit een melkpak of in een weckfles!

2: Voor u de kefir gaat opdrinken, in de koelkast zet of er iets aan toevoegt moet u 3 eetlepels kefir afnemen. De rest drinkt u op.

3: Een nieuwe liter kefir bereidt u door (tenminste) 3 eetlepels kefir die u bij stap 2  heeft afgenomen te mengen in een nieuw literpak melk of in een weckfles met een liter melk.

Tip: Voegt u wat fruit, siroop of vruchtendrank toe voor het consumeren.
Tip: U kunt ook minder kefir, bijvoorbeeld een halve liter per dag maken, door eerst wat melk uit het melkpak schenken of door minder melk in een weckfles te doen.