Maak uw eigen kefir vanaf € 4,99!

Levering in Nederland én België!

Bereidingsinstructies Waterkefir

Zelf waterkefir maken?

Volg de stappen hieronder om zelf waterkefir te maken.

Benodigdheden

  • een glazen weckpot
  • drie afgestreken eetlepels suiker
  • 3 gedroogde vijgen
  • ½ citroen (geschild)
  • 1 liter water

Gebruiksaanwijzing

  1. Los de inhoud van één sachet waterkefirculturen op in 1 liter water. Voeg vijgen, citroen en suiker toe. Laat de waterkefir 48 uur rusten op kamertemperatuur in een weckpot die goed kan worden afgesloten.

  2. Na 48 uur is de waterkefir klaar. Giet in een zeef, pers het sap erin van de toegevoegde citroen en verwijder het fruit. Reserveer 200 ml voor je volgende bereiding. Doe dit voordat je de kefir inneemt, in de koelkast zet of extra ingrediënten toevoegt. De rest is voor consumptie en blijft goed in de koelkast gedurende 48 uur. Bij voorkeur in een afgesloten weckpot bewaren.

  3. Je kan opeenvolgende bereidingen maken door de 200 ml waterkefir van de vorige bereiding te mengen met meer water, suiker, citroen en vijgen. Gebruik maximaal 1 liter water en laat het mengsel opnieuw op kamertemperatuur 24 of 48 uur rusten (24 uur voor een zoete smaak).
  4.  
Betrouwbaar adres voor uw kefir

Al 25 jaar dé kefirspecialist

Bereikbaar voor vragen

Dagelijks bereikbaar via info@kefir.nl

Snelle levering

In Nederland én België

100% echte kefir

De echte originele kefirculturen